- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 600 |
Cibule | 200 |
Petržel - kořen | 150 |
Máslo čerstvé nesolené | 12 |
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 75 |
Pórek | 150 |
Brambory (syrové) | 500 |
Celer bulva | 250 |
Mrkev | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, majoránka
Energetická hodnota celkem: 8352 kJ
Bílkoviny (g): 155,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 210,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1670 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a také nakrájíme na středně velké kostky, vložíme do pekáče a přidáme i maso. Vše osolíme, opepříme a okmínujeme. Zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Záleží na velikosti masa a zeleniny. Mezitím si připravíme nastavovanou kaši. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme, zalijeme vodou a také uvaříme doměkka. Na pánvi rozpustíme trochu másla nebo oleje a orestujeme nadrobno nakrájený pórek. Přidáme uvařené brambory, které rozšťoucháme, přidáme uvařené kroupy a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a majoránkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.